вторник, 26 апреля 2011 г.

26.04.2011

Пасхальна пауза на ринках закінчена, і євро-долар знову готовий рости. Сьогодні пара піднімалася до відмітки 1.4652, злегка відновивши максимуми четверга. Аналогічна ситуація по усіх супротивних долару валютам окрім фунта стерлінгів - останній явно випробовує слабкість перед завтрашньою публікацією даних по ВВП за 1-й квартал, зниження триває другий день.
Великобританія є вірогідним "кандидатом" на роль наступної жертви світової кризи суверенного боргу, більше навіть вірогідним, ніж Іспанія, і куди вірогіднішим, ніж США, яким вже знизили прогноз рейтингу.
І враховуючи, що долар і євро все-таки є провідними резервними валютами, тоді як фунт стерлінгів таким не назвеш, то Великобританія виглядає дуже уразливою, а перспективи фунта дуже примарні. Одним словом, фунт, через свою уразливість цілком може бути принесений в жертву долару, якщо знадобиться підтримати курс долара за рахунок роздмухування паніки на ринках і створення попиту на безпечні активи. Точно також минулого року можна було спостерігати цькування Єврозони світовими мас-медіа нобелівськими лауреатами і відомими мільярдерами. Проте Єврозона через об'єктивні причини виявилася досить міцною.
    Багато що залежить від даних за перший квартал по усіх найбільших економіках. Якщо відновлення в цілому триває, то долар має потенціал для подальшого зниження до усіх валют.

Аналітика ВТБ24


Lionstone Investment Services - Форекс

Комментариев нет:

Отправить комментарий